De kracht achter Zon en aarde is Wendy van der Grinten.  Wendy heeft een achtergrond als docente en is sinds 2003 aan het werk met Reiki en intuïtieve ontwikkeling. Ze is van origine bèta geschoold, heeft gewerkt als Natuur-en Scheikunde docent om vervolgens haar passie te kunnen volgen in de natuurgeneeskunde. Eerst als Reiki behandelaar en cursusleidster, later als Reiki Master en nu als therapeut en coach.

Op 3 juli 2016 heeft ze haar diploma behaald aan het Instituut voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde, en is dus erkent E.E.N.® Therapeut.
De opleiding is erkent door de SNRO en KTNO. Hierbij hoort ook een diploma van Stichting Hoger Onderwijs voor Medische en Psychosociale basiskennis met een erkenning door CPION.
Dit betekent, praktisch gezien, dat daarmee wordt voldaan aan alle wettelijke eisen om een praktijk voor complementaire of alternatieve geneeswijze te runnen en in aanmerking te komen voor een aansluiting bij een beroepsvereniging.

 Op dit moment wordt bekeken of de praktijk zich aansluit bij een beroepsvereniging. Consulten kunnen dan vergoed kunnen worden door de verzekeraar.

 

In een workshop of tijdens een behandeling kunnen de volgende onderwerpen naar voren komen;

  • luisteren naar je lichaam, lichaamswerk
  • contact met de omgeving, waar is de grens tussen mij en de ander
  • liefdevol en duidelijk communiceren, geweldloze communicatie
  • rust in je hoofd en lichaam, via meditatie of beweging
  • werken met Heling, zoals Reiki.