RAW pepernoten
Die tijd van het jaar is weer gekomen dat het koud, druilerig winterweer aan het worden is. Brrr.. helemaal niks voor mij al dat natte weer. Binnen zijn alle kachels weer aan, en buiten loopt iedereen weer dik ingepakt rond.
Het is ook de tijd van het jaar voor pompoenen, pepernoten en kerstkransjes. Super lekker allemaal, alleen gezond helaas niet. Op deze koude maar gelukkig iets minder natte zaterdagmiddag, kwam de sint weer in het land. We keken met ons gezin naar de intocht op tv, en liepen erna hier naar het winkelcentrum om de sint echt te ontmoeten. Geweldig voor de kleine peuter natuurlijk. Dit alles roept bij ons ouders wel wat nostalgie op en Johan(mijn partner en papa) vond dat we iets lekkers moesten halen in de supermarkt. Gelukkig kwamen we buiten zonder al dat ongezonde snoep, hoewel het verlangen naar sinterklaas voedsel bleef. Ik opperde nog een pompoentaart te maken of een soort speculaasbrownies. Nee, dat gebeurde niet. Plotseling stond de man in de keuken en had helemaal zelf deze pepernoten gemaakt.
100% raw, 100% homemade, en een peutertje dat er natuurlijk niet af kon blijven.
Wil je hier ook van genieten. Dat kan, het recept staat hieronder.
Recept RAW pepernoten
Bereidingstijd 10 minuten
Benodigdheden
130 gram verse dadels
80 gram amandelmeel
2 eetlepels speculaaskruiden
1 eetlepel Ceylon kaneel
Bereidingswijze
Maak eerst amandelmeel door geweekte en gedroogde amandelen tot gruis te vermalen.
Voeg alle ingrediënten samen in de keukenmachine.
Laat deze draaien totdat er een smeuïg geheel ontstaat.
Pak een klein bolletje mengen in je handen.
Maak er een balletje van en druk deze desgewenst plat.