Overheerlijke vruchtentaart voor kerstmis.

Tijdens de kerst 2016 aten we deze gezonde taart.

Benodigdheden
  • Keukenmachine en/of koffiebonen maler
  • Spatel
  • Slagroomspuit , spuitzak
  • Springvorm of taartvorm
  • Bakpapier
Ingrediënten

Voor de bodem:

  • Amandelmeel
  • 1 kopje Amandelen
  • 1 kopje Verse dadels
  • 1 kopje Gedroogde vijgen
  • Honing of rauwe siroop
  • Rozenwater

Voor de topping:

  • Mango
  • Kiwi
  • Peer
  • Mandarijn
  • Frambozen
  • Kersen (uit de vriezer)
  • Kokosroom*
Zo maak je het:

Bedek de taartvorm met bakpapier.

 

Bodem

Meng 1 kop amandelen, 1 kop dadels, en 1 kop vijgen door elkaar in de keukenmachine tot een homogene massa. Als je een minder sterke keukenmachine hebt, maak dan van de amandelen, amandelmeel in een koffiebonenmaler. Dit mengsel is de eerste laag. Druk deze laag met behulp van bakpapier in de taartvorm. Probeer het mengsel evenredig te verdelen en mooi glad te maken.

Meng vervolgens amandelmeel met siroop of honing en een paar druppels rozenwater in de keukenmachine. Haal het mengsel er uit en kneed het met de handen tot een soepel deeg. Dit is de tweede laag van de taart. Breng deze laag aan op de vorige in de taartvorm. Zet de taartvorm in de koelkast om de bodem te laten harden.kerst-taart-met-vruchten-bodem

Topping

Was, schil en snijd de vruchten in mooie partjes. Verwijder overtollig vocht met keukenpapier, zodat de taart niet te nat wordt. Maak vervolgens een mooi patroon van vruchten.

Neem de kokosroom*. Meng deze in de keukenmachine met een zoetstof. Deze keer hebben we 2 medjoul dadels gebruikt. Vul je slagroomspuit met het mengsel en maak mooie rozetten op je taart.

Zet de taart 30 minuten in de koelkast.

Optioneelkerst-taart-met-vruchten-stuk

De taart is nu 100% rauw. Als optie kun je de vruchten vastzetten met een agar agar mengsel of pectine. Dit is plantaardig bindmiddel dat als poeder verkocht wordt. Het poeder los je op in 250ml water of sap en brengt het aan de kook. Na een minuutje koken wordt het een gelei, en je laat het 10 minuten afkoelen. Daarna kun je de gelei over de taart gieten om de vruchten beter te laten plannen op de bodem. De taart is niet 100% rauw meer, maar nog wel veganistisch.

*De Kokosroom is los te koop in een droog pakje of vers uit de vriezer. De bovenste laag van een blikje kokosroom kan ook of je haalt verse kokosstukjes door het notenpasta gedeelte van de slowjuicer.