Paprika en Komkommer stengels met dip.
Dé Díp voor kleine en grote paprika liefhebbers
Wat heb je nodig:
Een blender, kleine keukenmachine of noten/koffiebonen-maler.
Ingrediënten:
250 gram gele rijpe kersentomaatjes
1 extra kleine mini ananas
6 tot 10 gewelde cashewnoten of amandelen
1 theelepel – flinke schep – kerrie
1/2 cm verse gember
4 blaadjes verse rozemarijn.
Snufje rode chilli peper poeder
Werkwijze:
Week de noten een paar uur van te voren.
Giet dan het water af.
Stop alles behalve de gember en kerrie in de machine en laat deze draaien totdat het een romig geheel is.
Voeg dan naar smaak de gember en kerrie toe, tot de gewenste sterkte.
Let op dat gember in de keukenmachine heel scherp kan worden, net als kerrie, vandaar dat je langzaam moet toevoegen. Het kan ook sterker worden naar mate het langer stil staat.
De cashews maken het geheel romig, en als je het een uurtje in de koelkast laat staan wordt het best dik. Voeg daarom niet te veel toe.
Laat het smaken!