Raw Food Diet
Het rauwe voedsel dieet, beter bekend in het engels als RawFood Diet of Fruitarian is erop gemaakt op het beste functioneren van het menselijke lichaam. In onze huidige maatschappij wordt het ook echt gezien als een dieet. Iets bijzonders dat alleen een bepaalde groep van mensen doet. Toch zijn fruit en groenten geschikt om elke dag te eten in ongeremd grote hoeveelheden.

Wat eet je dan?
Om te laten zien wat ik nou precies eet, deel ik op deze pagina ook recepten, met voorbeelden van wat ik maak. Eigenlijk zou ik mogen schrijven, wat Wij maken. Ik woon samen met mijn lieve vriend en onze peuter van 3 jaar. Zij maken ook gerechten en helpen super goed mee in de keuken. Over het algemeen eten wij twee maaltijden met fruit, en in de avond, groenten in de vorm van een salade.

Vasten
In de periode van januari tot nu heb ik een paar perioden geheel anders gegeten dan dat mijn vriend en peuter aten. Ik ben namelijk gaan sapvasten. Dit betekent dat je de hele dag alleen maar sap drinkt. Om dat te kunnen doen heb ik een slowjuicer aangeschaft, een koopje van een welbekende supermarkt.
Het rauwe voedsel dieet kan ook gezien worden als een vasten. Fruitvasten. Dan eet je alleen maar fruit. Dit is een goede start om je lichaam te ontzien van de verwerking van alle dagelijks bewerkt voedsel. Op het moment dat je steeds meer gebakken, gekookt of bewerkt voedsel weglaat geef je je lichaam de kans om zich eindelijk eens te ontdoen van alle opgeslagen toxinen(afvalstoffen), die het al die jaren heeft opgespaard.  Voor sommigen is alleen fruit eten al reinigend genoeg. Wil je zorgen dat naast het vrijmaken van al die afvalstoffen en vervoeren naar de bekende uitwegen je het  daadwerkelijk kwijtraakt zul je ook je nieren en darmen de kans moeten geven om te herstellen.
Dit doe je dus door te gaan sapvasten. Hierbij kies je een sap of je drinkt verschillende sappen over de dag. Je darmen wordt een hele hoop moeite bespaard. Ze zijn nu in staat om oude etensresten los te laten, slakken wordt dit ook wel genoemd.
(Voor het poetsen van de darmen zijn ook speciale vezels, algen en klei beschikbaar, daar over later.)
Dit sap vasten heb ik nu 3 keer een paar dagen gedaan. Eigenlijk totdat de sap weer opwas of dat ik toch last van mijn tanden kreeg van al die sinaasappel- en citroensap.

Meloen op de dag voor het sapvasten
14-september-watermeloen

Sapvasten vs. Droogvasten
Na sapvasten is er ook nog zo iets als watervasten. Dan drink je alleen maar water. Dit is wel belastend voor de nieren, en bevat niet het ontzurende effect van fruit, darnaast mis je wel de energie om het te verwerken. Daarom heb ik niet voor watervasten gekozen, maar voor droogvasten.
Bij droogvasten eet je helemaal niets, voor een korte periode. Het doel hiervan is om de nieren te activeren beter te filteren. Beter filteren als in, alle overbodige stoffen worden door de nieren uit je urine verwijderd. Als ze dit écht goed doen, dan zie je je urine als troebel of je ziet witte wolkjes.
Hoe begin je nu met droogvasten? Allereerst is het verstandig om bovenstaande stappen te volgen en eerst te gaan ontgiften/detoxen voor je dit doet. Dan is beginnen na een paar dagen sapvasten of watermeloenvasten het ideaalst.  Je maakt bijvoorbeeld de nachtvasten heel erg lang, doordat je van 19.00 tot 10.00 niks eet of drinkt. Dit is ook erg ontlastend voor je spijsverteringssysteem. Als je meer ervaring of profijt ervan wilt hebben, dan is 24 of zelfs 48 uur mogelijk.

Mijn ervaring
Met plezier begon ik aan het uitstellen van mijn ontbijt tot aan 11.00. Dit heb ik een geruime tijd volgehouden. Vanaf 20.00 niks eten of drinken was goed te doen. Op een gegeven moment voelde ik dat het tijd was om het ontbijt iets langer uit te stellen, toen ben ik rustig  gaan kijken hoe het met me ging. Eigenlijk viel dit droogvasten me best wel mee.
Ik heb ’s morgens nooit zo’n trek dus voor mij leek dit vrij makkelijk. Elk uur bleef ik voelen of ik me er nog steeds goed bij voelde. Of ik van 12.00 nog tot 13.00 kon komen en van 13.00 tot 14.00. Uiteindelijk begon het lekkere eten me toch te lokken(vooral omdat de man hier in huis overheerlijke salades stond te maken) en tegen 18.00 heb ik toen weer sinaasappelsap geperst. Later gevolgd door wat stukken watermeloen. Daarna vanaf 19.00 ben ik weer gestopt en gaan werken. Het ging allemaal heel erg prima tot ik thuis kwam en het tijd werd om te slapen Rond 23.00 begon de honger pas echt, en later vooral dorst. Met alle moed die ik kon vinden om niet te eten, heb ik gekozen om een paar slokjes water te drinken, en ben gaan slapen. De volgende ochtend ging ik iets vroeger dan normaal om 9.00 weer aan de watermeloen. Blij dat ik me weer heerlijk kon uitleven op die watermeloen.
Ondertussen heb ik met enorme interesse voor de filtratie van mijn nieren de urine opgevangen… en warempel… Ze doen het!!
Eindelijk een beetje fatsoenlijke hoeveelheid filtratie. Wat was ik blij. Ik begon nu dat dagje niks eten wel te merken en heb deze dag geloof ik een heel stuk meer gegeten en gedronken dan normaal.

* En dan ga ik nu uitvinden hoe een filmpje van mijn telefoon zo snel mogelijk hierop krijg met betrekking tot fitratie.