Op mijn social media verschenen in de afgelopen vakantieweken steeds vaker gigantische watermeloenen. Ik hou echt van watermeloen, maar toen ik er achter kwam hoe gezond deze eigenlijk voor je zijn ben ik nog meer watermeloen gaan eten. Je kan zelfs vasten op watermeloen, dus waarom niet?

Watermeloen is een super gezond fruit, wat overtollig water uit je systeem afvoert, en in het proces allerlei in water oplosbare toxinen mee naar buiten neemt. Om die reden super goed om op te vasten. Meloen vasten. Ik kon alleen nog niet goed omgaan met het waterige gevoel van al dat watermeloen en had in de avond steeds behoefte aan iets vastigs, dus heb ik in het begin zoete meloenen of ander fruit gegeten.

Toen kwam er een dag dat het heel erg heet was, en ik gewoon weer behoefte had aan watermeloen. Dus ging ik watermeloen ook als avondeten eten. 🙂 Yes!  Ein-de-lijk kon ik ook gaan watermeloen vasten. Al was het maar die ene dag….
Na die ene dag volgden er meer, maar wel steeds één dag tussen allerlei andere dagen met fruit en groenten.

meloenen-aanwist-2

Op vakantie kwamen we opeens op een klein marktje waar een hele aardige Italiaanse boer een paas kisten “gewone meloenen” had staan die echt heel erg nodig op moesten. Ze zagen er ook 4 keer zo groot uit als diezelfde soort die ik op een zeldzame dag eens in Nederland op de markt kocht dus ik dacht: “Die moeten we hebben.”

Na een beetje praten bleken de meloenen maar 1€ per stuk te zijn. Tja ik kon het niet laten en nam er 8. Wij zijn met zijn drieën en in die hitte wil iedereen meloen als ontbijt. Mooie oranje zachte en vooral extreem zoete oranje meloenen.. Als ontbijt.
Wat wil je nog méér! We kochten nog 4 kilo druiven en probeerden)en kochten’ op verzoek ook de galia meloenen . Ach zei hij. Je krijgt nog een meloen extra. “Willen jullie nog meer?” Tja eigenlijk wel. Maar meer keuze was er niet, dus namen we nog 5 meloenen, en krijgen in totaal 3 gallia’s en 3 grote meloenen gratis erbij. De man droeg onze aanwinst nog naar de inmiddels overvolle station achterbak en dat was het.. Of niet?
“Of we volgende week weer kwamen? ” Ik zou wel willen, maar helaas de trektocht door Italië ging door.